Elektromotor op dieselaggregaat

Er zijn verschillende aggregaten in omloop. Sommige aggregaten kunnen de aanloopstroom van een driefase kortsluitanker motor niet aan. De aanloopstroom van een motor is zes maal de nominale stroom. Als het aggregaat de stroompiek niet aan kan zijn er twee oplossingen. Het aggregaat verzwaren of de aanloopstroom verlagen. De aanloopstroom kan op twee manieren. Een sterdriehoek schakeling inbouwen waardoor de aanloopstroom tot twee maal de nominale stroom beperkt wordt, of een softstarter met stroompiekbegrenser plaatsen. Er is dan helemaal geen hogere aanloopstroom.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s